Een van de doelstellingen van een wijnmaker is het maken van een volledige expressie van het terroir van de streek. Cantina Ottoventi heeft deze doelstelling bereikt door de belangrijkste autochtone druivensoorten van de streek te verwerken in een mooie en representatieve blend.
De Ottoventi Nero van Cantina Ottoventi is een blend van de druivensoorten Nero d’Avola en Syrah. De Nero is bijna ondoorzichtig robijnrood van kleur. De wijn is in de neus mooi kruidig, waarbij vooral aroma’s van pruimen en koffie passeren. In de tweede aanzet zijn ook tonen van drop en wat specerijen te herkennen. De smaak is vol fruitig en kruidig, met zacht versmolten tannines en een persistente afdronk.
De druiven worden begin oktober handmatig geplukt en dan zacht geperst. De fermentatie wordt op gang gebracht met uitsluitend natuurlijke gisten. Na de vergisting rijpt de wijn 12 maanden in Franse barriques en daarna nog eens 12 maanden op fles.
De Ottoventi Nero is heerlijk bij kruidige risotto’s en pasta met rode sauzen. Maar ook bij een stukje rood vlees laat deze Nero zich van zijn beste kant zien.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.