Il Terzo Grado is een blend van Sangiovese met een vleugje Merlot. Het is de eerste wijn van wijnmaker Alessio Guidi. The Juice Asylum werkt volledig biodynamisch en pleegt zo min mogelijk interventies in de kelder. Zo wordt er niet gefilterd en worden er geen sulfieten toegevoegd bij het bottelen.
Il Terzo Grado van The Juice Asylum heeft mooie robijnrode kleur. In de neus pure aroma’s van kersenfruit, bosbessen, viooltjes en wat zoete specerijen. De wijn barst van de sappigheid, met veel primair fruit en een kruidige smaak.
De druiven groeien in Cortona, nabij Montepulciano. De druiven worden handmatig geoogst en gemaakt in de kelders van het bekende huis Avignonesi. Beide druivensoorten worden simultaan gefermenteerd met natuurlijke gisten in roestvrijstalen vaten. De schillen worden 3 dagen lang bij het sap gelaten. De wijn worden vervolgens circa 5 maanden gerijpt op roestvrijstalen vaten.
Il Terzo Grado is heerlijke bij mooie voorgerechten en pasta’s met rode saus.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.